We mogen terug op reis

We mogen terug op reis

Deel dit artikel

Yes! We mogen terug op reis. Bij Selectair staan we alvast te trappelen om al je reisdromen waar te maken, daarbij staat de veiligheid van onze klanten altijd centraal. Onze reisagenten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, reisadviezen en procedures. Zo helpen wij je graag bij het selecteren van een veilige bestemming, weten we welke documenten je in orde moet brengen voor vertrek en bij terugkomst, en staan we ook tijdens jouw reis stand-by om eventuele problemen op te lossen. Je kan dus met een gerust hart op vakantie vertrekken! Weet je nog niet goed waar je rekening mee moet houden voor, tijdens en na je reis? Onze experts zullen je bij elke stap ondersteunen, maar bezoek gerust al eens de onderstaande links voor extra informatie.

VOOR VERTREK

 • Europees digitaal coronacertificaat Vanaf 1 juli kan je een Europees digitaal coronacertificaat aanvragen om vrij te reizen in Europa. Het certificaat is gratis en geldt in alle landen van de Europese Unie. Voor de aanvraag van het certificaat moet je wel voldoen aan één van de volgende voorwaarden:
  • Je bent gevaccineerd tegen het coronavirus. Het maakt niet uit welk vaccin je kreeg. De lidstaten kunnen wel zelf bepalen één dosis volstaat of dat je inenting volledig moet zijn.
  • Je beschikt over een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur, of over een negatieve sneltest die niet ouder is dan 24 uur.
  •  Je testte positief op het coronavirus in de voorbije zes maanden en je hebt dus voldoende immuniteit opgebouwd.
Het certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op overheidssites zoals Mijn Burgerprofiel of mijngezondheid.be. Om certificaten digitaal op te vragen heeft u ofwel uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

               Meer informatie
 • Ben je benieuwd naar waar je allemaal kan vertrekken?  Voor de laatste details en meer info over welke regio’s toegankelijk zijnn kun je terecht bij je Selectair reisagent of neem een kijkje op de website van de overheid. Naar groene en oranje zone's kun je reizen zonder quarantaine achteraf. Informeer je ook zeker over de plaatselijke inreisregels.
           Meer informatie
 
 • Bekijk je graag in detail wat de situatie is voor jouw favoriete bestemming? In volgende lijst kun je een gedetailleerd overzicht vinden van maatregelen per bestemming die van toepassing zijn op reizigers van en naar België.
           Meer informatie

 
 • Klaar om te vertrekken? Op de website ‘travellersonline’ kun je gratis, je reis registreren. Zo is de FOD Buitenlandse Zaken op de hoogte waar je bent, om je indien nodig te blijven informeren en ondersteunen. Je gegevens zullen volledig vertrouwelijk worden behandeld.
           Meer informatie
 
 • Wie aan reizen denkt, denkt tegenwoordig ook aan de vaak verplichte COVID-19 tests die daarbij komen kijken. Om er ook deze zomer voor te zorgen dat iedereen die wil reizen zich zonder problemen kan laten testen, kunnen reizigers terecht in de COVID-19 test centra op Brussels Airport. Sinds 1 juni kun je er naast een PCR-test ook een antigeentest laten afnemen. In sommige steden kunnen wij ook een PCR test voor onze klanten organiseren, vraag je reisagent zeker naar de mogelijkheden.
           Meer informatie
 
 • De overheid voorziet voor elke burger 2 gratis tests. Om die tests te verkrijgen, ga je naar www.mijngezondheid.be en log je in op de 'personal health viewer'.  Daar krijg je een code om een afspraak te boeken. deze code blijft 10 dagen geldig. Opgelet : Hou steeds rekening met de lokale regels voor het land van bestemming. Soms mogen de testresultaten van maximaal 72 of 48 op voorhand dateren.
           Meer informatie

TIJDENS JE REIS

 • Ook tijdens je verblijf staat je Selectair reisagent voor je klaar, zodat jij je volledig kan concentreren op ontspannen en genieten. Probeer er enkel op te letten om ook daar voldoende je handen te wassen, veilige afstand te houden van mensen buiten je bubbel en de lokale regels te volgen.
 
 • Voor je terug naar België komt, binnen de 48 uur voor je aankomst, is het verplicht om een ‘Passagier Lokalisatie Formulier’ in te vullen. Na het invullen zul je op basis van jouw antwoorden verwittigd worden of een test of quarantaine verplicht zijn. Meer info over dit formulier en een online versie vind je op onderstaande link.
           Meer informatie

 

NA TERUGKOMST

 • Laat ons na de reis gerust weten hoe je alles hebt ervaren. Elke feedback is voor ons waardevol. Op basis van je antwoorden op het ‘Passagier Lokalisatie Formulier’ zul je vanzelf op de hoogte gebracht worden of een test of quarantaine noodzakelijk is en krijg je indien nodig een code om je test te reserveren in 1 van de testcentra. Volg de link voor meer info over testen en een lijst met testcentra in je buurt.
          Meer informatie

ANDERE NUTTIGE LINKS
Q&A : https://coronavirus.brussels/nl/faq-reizen-coronavirus/
Sciensano : https://covid-19.sciensano.be/nl/procedures/reizigers