Rondreis Colombia experience

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Maak kennis met de prachtige natuur van Colombia en ontmoet de meest gastvrije locals. Op deze rondreis met privé-begeleiding word je meegenomen op een tocht langs schattige koloniale steden, proef je echte Colombiaanse koffie en ontdek je de mooiste Caraïbische stranden. Een unieke ervaring en een onvergetelijke reis.  
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Bogotá

Je vertrekt om 06.15 uur vanuit Brussel naar Amsterdam en aansluitend met KLM naar Bogotá. Bij aankomst staat een gids je op te wachten. Je neemt een transfer naar hotel Morrison 114 voor je eerste overnachting.
 

Dag 2

City Tour Bogotá

Na het ontbijt geniet je van een stadsrondrit met een gids. Je bezoekt o.a. het historisch centrum, Plaza de Bolivar met de kathedraal Primada, Cerro de Monserrate, waar je een prachtig panorama van de stad hebt, en verschillende musea. Je luncht tijdens de rondrit. ’s Avonds keer je terug naar het hotel voor het diner.
 

Dag 3

Zipaquirá Tour

Vandaag maak je een excursie naar Zipaquirá , dat centraal stond in de geschiedenis van Colombia. Hier ontdek je ook de ‘Zout-Kathedraal’, een van de 7 wonderen van het land. Een oude zoutmijn werd omgevormd tot een fenomenale kathedraal, 180 meter onder de grond. Je ziet ook een licht- en klankspel in 3D. Je luncht tijdens de excursie in een lokaal restaurant. Diner en overnachting in hotel Posada San Antonio.
 

Dag 4

Villa De Leyva

De dag begint met een bezoek aan dit oude Spaans Koloniale stadje en een wandeling op het marktplein. Je bezoekt “Pozos Azules”, dat midden in de woestijn ligt. Daarna ga je verder naar “Terracotta House”, een huis gemaakt van Terracotta. In het huis zie je duidelijk de invloeden van Gaudí. Je brengt ook een bezoek aan het Paleontologisch Museum. ‘s Avonds keer je terug naar Bogotá voor avondmaal en overnachting in hotel Morrison 114.
 

Dag 5

Transfer Naar San Agustín

Vandaag neem je een vlucht naar Pitalito. Bij aankomst word je opgewacht door de gids en volgt de transfer naar San Agustín. In de namiddag ga je naar de Magdalenarivier, een van de belangrijkste waterlopen van Colombia. De Estrecho of vernauwing van de rivier zorgt ervoor dat grote hoeveelheden water zich door een kanaal van amper 1,70 m breed persen: een mooi waterspektakel. Avondmaal en overnachting in Hotel Akawanka in San Agustín.
 

Dag 6

Tour San Agustín

Je start de tour met een bezoek aan het archeologisch park van San Agustín, UNESCO werelderfgoed. Highlight hier zijn de Mesitas, een soort hunebedden. In het Bosque de las Estatuas, het beeldenbos, zijn heel wat beelden gegroepeerd en krijg je een overzicht van de merkwaardige kunst van deze cultuur van ‘Agustiniana’. Je bezoekt ook de Bron van Lavapatas en het museum. In de namiddag breng je een bezoek aan Tablon, Chaquira en de musea van Tablon. Avondmaal en overnachting in Hotel Akawanka.
 

Dag 7

Transfer naar Koffieregio

Na het ontbijt neem je een transfer van San Agustín naar Pitalito Airport. Je vliegt naar Pereira via Bogotá. Bij aankomst in Pereira neem je een transfer naar het hotel. Onderweg wordt er een Lunch box voorzien. Je dineert en overnacht in hotel Bosques del Samàn Alcalà.
 

Dag 8

Salento En Cocora Vallei

Je leert vandaag alles over de koffie en het culturele landschap dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Terwijl je rondtrekt door de vallei, omgeven door de bekende en unieke palmas de cera, luister je naar de verhalen over deze uitzonderlijke plaats en zijn betekenis voor de inheemse bevolkingsgroepen. Na de lunch kan je je eigen palmboom planten. Daarna bezoek je een traditionele koffieplantage. Je wandelt ook door het traditionele stadje Salento.
 

Dag 9

Pereira – Medellin

Na het ontbijt neem je een transfer naar de luchthaven van Pereira voor de vlucht naar Medellin. Bij aankomst in Medellin staat de gids je op te wachten en neem je een transfer naar Hotel Poblado Plaza. Bij aankomst staat de lunch voor je klaar. De rest van de namiddag ben je vrij om zelf de stad te verkennen. Je keert terug naar het hotel voor je diner.
 

Dag 10

Medellin

Tijdens een rondrit in de stad breng je een bezoek aan het Financiële District “La Alpujarra”, Barefoot Park, Sculptures Square van kunstenaar Fernando Botero en het museum van Antioquia, Paleis van de Cultuur, Botanische Tuin, Paisa Town, hét voorbeeld van een typisch dorp uit de regio, de kabelbaan en de ‘Comuna 13’. Hier zie je hoe een wijk, een van de gevaarlijkste van Medellin in de tijd van Pablo Escobar, na al die jaren veranderd is in een artistieke wijk.
 

Dag 11

Peñol & Guatapé

Vandaag bezoek je Peñol en Guatapé. De eerste stop is het Trojaanse paard. Daarna gaat de tocht verder naar Nieuw Peñol, gebouwd als compensatie voor het gecontroleerd laten onderstromen van de oude stad. Korte stop en bezoek aan de speciale kerk. De tour gaat verder met een boottocht op het stuwmeer. Daarna ga je naar El Peñol Boulder, een spectaculaire monoliet van 220 meter. Het zicht is hier grandioos. Uiteindelijk beland je in Guatapé, de stad van de “zócalos” of handgemaakte houten reliëfs.
 

Dag 12

Medellin - Santa Marta

Je neemt een transfer naar de luchthaven en vliegt naar Santa Marta. In de namiddag maak je een citytour. Dit mooie badplaatsje is de oudste stad in Latijns-Amerika, gesticht in 1525. Je bezoekt ‘La Quinta de San Pedro Alejandrino’. Dit is het huis waar Simon Bolivar is gestorven. Verder breng je een bezoek aan het Archeologisch Museum Tayrona, het Monument Carlos de ‘Pibe’ Valderrama, de kathedraal van Santa Marta en het historisch centrum van Rodadero. Avondmaal en overnachting in hotel Mercure.
 

Dag 13

Cañaveral – Arrecifes

Je begint de dag met een wandeling langs de prachtige stranden van Arrecifes, Arenilla en La Piscina. De eindbestemming is Cabo San Juan del Guía, een spectaculair strand met een indrukwekkend landschap van grote rotsen. Hier kan je een frisse duik nemen. Je hebt hier vrije tijd om de rest van de mooie omgeving te verkennen. Daarna wandel je via dezelfde weg terug naar Cañaveral, waar de bus je opwacht om terug naar het hotel te rijden.
 

Dag 14

Santa Marta – Cartagena

Tijdens de tocht naar Cartagena bewonder je de prachtige Caraïbische kust. Na de middag maak je een tocht door de stad. Je ziet o.a. het Centro de Convenciones, een van de belangrijkste in Zuid-Amerika, Getsemaní, de buurt waar de onafhankelijkheidsbeweging ontstond, Cerro de la Popa, het hoogste punt van de stad, en Castillo San Felipe, een van de 7 wonderen van Colombia. Je dineert en overnacht in Hotel Caribe.

Dag 15

Cartagena – Brussel

Vandaag maak je een wandeling door de historische “Walled City”, UNESCO werelderfgoed. Je bezoekt er o.a.  Ash House, waar de as van Nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Marquez bewaard wordt, Plaza Santo Domingo, Bastion San Francisco Javier, Customs Square met het standbeeld van Christoffel Columbus en Palacio de la Inquisicion, waar de Spaanse gouverneurs verbleven die iedereen die het Katholicisme niet trouw was martelden of terechtstelden. Na de middag neem je de terugvlucht naar Amsterdam.
 

Dag 16

Aankomst Brussel

Je komt aan in Amsterdam en neemt aansluitend een vlucht naar Brussel. Aankomst in Brussel om 14.15 uur.
 
 
Horizon Select
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

4995

per persoon
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Alle vluchten
  • Alle vermelde excursies
  • Vol pension
  • Nederlandstalige begeleiding
  • Gepersonaliseerd reisboek per kamer
  • Verzekeringen (annulatie/bijstand)
  • Niet vermelde diensten
  • Fooien voor chauffeur en gids
  • Dranken
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.